България се гордее с отличен Национален тенис център!



30-04-2012 14:46 | Станко Димов

Обновеният Национален тенис център „Карлсберг”, който се намира в Борисовата градина в София, официално отвори врати днес. На събитието присъставаха президентът на родната федерация по тенис – Стефан Цветков, както и някой от най-влиятелните хора в управата на европейския и световен тенис.

Разбира се събитието бе уважено лично от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, председателя на БОК Стефка Костадинова, министъра на спорта Свилен Нейков и много други общественици и приятели на най-проспериращия спорт у нас.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!

„Днес е паметен ден в историята на Българската федерация по тенис и развитието на този спорт у нас изобщо. Когато преди време премиерът г-н Борисов обяви, че ще има Национален тенис център, аз казах, че това е мечтата на много поколения”, сподели Стефан Цветков.

Думата взе и премиерът на България Бойко Борисов, който в характерен за него стил не спести и най-малките подробности около проекта. „Дано на този корт имаме много български победи. На мен те ще ми струват 1 милион, точно колкото отпуснахме за ремонта”, разкри Борисов.

Изключително хвалебствени слова изрече шефът на европейската тенис асоциация Жак Дюпре, който определи България като една от най-прогресиращите държави в този спорт в момента.

Обновеният тенис център разполага с 13 клей-корта, на които скоро ще има и осветление. Сред най-значимите гости на събитието бяха и националните състезатели за Купа „Дейвис”, сред които и голямата звезда на този спорт у нас Григор Димитров. Хасковлията е у нас с личния си треньор Патрик Муратоглу, който изгледа с интерес откриването на новото тенис-бижу, а компания му правеше бащата на тенисист №1 на България – Димитър Господинов.






СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!

ЕКИП НА TENNIS24.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини