Франческо Ричи Бити: Малка страна сте, но имате големи традиции в тениса



30-04-2012 16:17 | Станко Димов

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити уважи откриването на обновения Национален тенис център в „Борисовата градина” в Сифия. Италианецът похвали родната федерация за отлично свършената работа и пожела на сегашното поколение да радва феновете на тениса с много успехи.

„Много съм щастлив, че след 2 години отново дойдох в София, за да видя този нов, реновиран тенис център. Искам да поздравя премиера на страната ви Бойко Борисов, както и Стефка Костадинова. Искам й да им благодаря, не само за присъствието тук днес, а и за подкрепата, която оказаха за осъществяването на този проект.

Тази седмица започва един от най-важните турнири – Купа „Дейвис”, в който ще участват повече от 10 отбора. Радвам се, че срещите се играят точно тук, в България, но този тенис център. Пожелавам на българския отбор много успех, а на феновете на тениса тук – да станат свидетели на едно голямо шоу през уикенда.

България не е голяма страна, но пък за сметка на това има големи традиции в тениса. Пожелавам на тези млади български момчета да продължат традицията и да ви радват с успехи. Да ви е честит новия тенис център!”, коментира Ричи Бити.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини