Бекер: Играчите скоро ще забравят, че клеят е син



07-05-2012 16:10 | Станко Димов

Една от живите легенди на тениса – Борис Бекер, сподели мнението си за нашумелия син клей, на който се провежда турнира в Мадрид.

Както е известно голяма част от топсъстезателите в момента, в това число Рафаел Надал и Роджър Федерер, се изказаха против идеята на собственика на турнира в Мадрид. В крайна сметка обаче настилката в испанската столица бе подменена от червена на синя, със или без одобрението на тенисистите.

„Те (тенисистите) играят на зелена трева, на червен клей, на сиви хард кортове, на всевъзможни настилки, защо да не играят и на син клей? Това е нещо ново, но ако в момента аз бях играч щях да кажа като всички други – че искам да играя само на червен клей в навечерието на „Ролан Гарос”. Точно след кръг или два обаче всички ще забравят, че клеят на който играят е син, а не червен”, коментира Борис Бекер.

„Като цяло съм привърженик на иновациите. Човек трябва винаги да се стреми да се развива. Това беше и идеята на Йон Цириак (който освен собственик на турнира в Мадрид и „баща” на идеята за синия клей е и бивш мениджър на Бекер).

Сигурен съм, че това решение е взето и заради телевизиите, за да могат хората да виждат по-добре топката. В крайна сметка в края на деня тенисистите трябва да се обърнат към себе си и там да търсят обяснение защо не са играли добре или са играли добре”, каза още Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини