Раонич срещу Федерер на синия клей в Мадрид



08-05-2012 19:43 | Станко Димов

Състезаващият се за Канада Милош Раонич ще се изправи срещу бившия №1 в света Роджър Федерер във втори кръг на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Мадрид.

Двубоят между двамата стана факт, след като Раонич надви с 6:4, 6:4 Давид Налбандян на старта на турнира. 21-годишният тенисист се нуждаеше само от 74 минути, за да изкове успеха над бившия финалист от Уимбълдън и шампион от Мадрид (2007).

Раонич, който е 23-ти в ранглистата на АТР, записа на сметката си 28 уинъра и едва 13 непредизвикани грешки. Той осъществи два пробива и не даде нито един шанс на съперника си да пробие подаването му.

За последно Раонич и Федерер се срещнаха преди няколко седмици на турнира в Индиан Уелс, където победата, а в последствие и титлата, отидоха при швейцареца.

С победа на синия клей започна и Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът, който в неделя спечели за втори път в кариерата си турнира в Ещорил, се разправи със силния германец Флориан Майер – 6:4, 6:2.

Днешният ден не бе особено успешен за представителите на домакините. Фелисиано Лопес, Алберт Рамос, Пабло Андухар и Алберт Монтанес отпаднаха от надпреварата. Добрата новина за феновете в Мадрид е свързана с победите на Фернандо Вердаско и Марсел Гранолерс.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини