Грег Руседски за Топ 4 в ранглистата



11-05-2012 12:35 | Станко Димов

Бившата първа ракета на Великобритания Грег Руседски даде мнението си за Топ 4 в ранглистата в момента. Според него Джокович и Надал твърдо са с едни гърди пред останалите момчета и ще продължат да диктуват модата в тениса. Руседски не отписва Федерер, но счита, че швейцарецът трудно ще може да победи последователно Надал и Джокович в турнир от Големия шлем. Ето какво каза канадецът за първите 4-ма в света в момента.

Руседски за Новак Джокович
Както всички, така и аз останах изключително впечатлен от това, което Новак Джокович постигна миналата година. Този сезон той не показа най-добрия си тенис в Австралия, но въпреки това намери начин да спечели трофея. Той остана на корта 11 часа в епичния полуфинал срещу Анди Мъри и още по-епичния финал срещу Рафаел Надал.

В Индиан Уелс загуби от Джон Иснър, но след това се върна на победния път в Маями. В Монте Карло той достигна до финал в седмицата, в която загуби своя дядо. Аз не очаквах, че Ноле ще продължи турнира. Това беше най-лошият финал, който Джокович е играл в кариерата си, но духом той не беше на корта. Това обаче е напълно разбираемо. Той беше много близък с дядо си.

Руседски за Рафаел Надал
Той стана малко по-силен играч и вече е много близо до Джокович. След финала в Австралия Рафа каза, че е намерил „решение в двубоите срещу Джокович” и мисля, че е прав. За мен първата двама в света са едни гърди пред останалите тенисисти.

Руседски за Роджър Федерер
Федерер играе добре. Неговите големи цели си остават триумф в Големия шлем и Олимпийско злато. Той е малко зад Джокович и Надал и за да спечели Голям шлем, вероятно ще трябва да ги победи последователно. Той може да победи един от тях, но двамата един след друг? Не съм сигурен.

Руседски за Анди Мъри
Анди се справи великолепно в Австралия. Наистина ми хареса начинът, по който той играеше. Сервисът му беше по-добър от преди, форхендът също, волетата също. В Маями той се класира за финал, но там игра дефанзивно, започна двубоя слабо. Той трябва да взима инициативата от самото начало срещу Топ-играчите.

Разбира се, трябва да е достатъчно уверен в себе си, да знае и вярва, че може да ги победи. Той трябва да бъде по-агресивен, ако иска да победи тримата пред него в ранглистата, а точно това ще трябва да направи, ако иска да спечели първата си титла от Големия шлем.

Мисля, че Анди направи правилния избор с Лендъл. Като играч Иван загуби първите си 4 финала в турнири от Големия шлем, но след това успя да вдигне 8 трофея от Шлема. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини