Йон Цириак се извини за състоянието на кортовете в Мадрид



11-05-2012 17:42 | Николай Драгиев

Собственикът на "Мастърс 1000" в Мадрид Йон Цириак се извини за хлъзгавите кортове на неговия турнир, но уточни че това няма нищо общо със синия цвят на клея.

Заради условията за игра през тази година в Мадрид, Рафаел Надал заплаши, че няма да участва през 2013-а. Сериозни критики към надпреварата отправи и световният номер 1 Новак Джокович, който подкрепи Надал.

"Централният корт е хлъзгав и аз се извинявам затова," заяви милиардерът. "Искахме да сме сигурни, че играчите няма да имат проблеми с контузии, с проблеми в глезените," коментира Цириак, който обясни че се е получила грешка при поставянето на синия пясък, който не е успял да се смеси с основата на корта и оттам се получавало това приплъзване.

Цириак уточни, че амбицията е с времето синият клей да стане удобен както и червеният и този цвят ще остане водещ за неговия турнир.

"Много е неприятно. Ще бъда тъжен, ако топ играчите бойкотират турнира," обясни Цириак, за който се появиха слухове, че ще се откаже от поста си за следващата година.

"Играчите са прави да се оплакват, че кортовете са хлъзгави. Работим денонощно и нещата се подобряват. Остават още три дни от турнира и ние не спираме да работим," коментира още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини