Очакван финал в Мадрид



12-05-2012 19:07 | Станко Димов

Световната №1 Виктория Азаренка и Серина Уилямс ще спорят на финала на турнира на син клей в Мадрид. Това стана факт, след като американката сложи край на успешната серия на Луцие Храдецка и е победи със 7:6, 6:0.

Чехкинята се опази от пробив в първата част на срещата и в крайна сметка се добра до тайбрек, където отстъпи пред бившата №1 в света. След подновяването на играта интрига на корта нямаше – 6:0 за Уилямс и заслужено място на финал.

Важно е да се отбележи, че Храдецка, която започна участието си в турнира преди седмица от квалификациите, видимо изпитваше болки в стомаха, заради които в средата на първата част поиска и медицински таймаут. Въпреки загубата си днес 105-ата в ранглистата Храдецка безспорно записа най-успешната седмица в професионалната си кариера.

По-рано през деня се изигра и първият полуфинал, който противопостави две до болка познати опонентки – Виктория Азаренка и Агниешка Радванска. И тук изненади нямаше – Вика се наложи с 6:2, 6:4, като записа 6-та победа над Радванска от началото на сезона (11:3 като цяло). Любопитното е, че през 2012-та година полякинята не е губила от нито една друга състезателка, освен от световната №1!

В неделния финал Серина Уилямс и Виктория Азаренка ще се изправят за осми път една срещу друга. Американката води с категоричното 6:1 победи. За последно двете играха на US Open миналата година, а Серина се наложи с 6:1, 7:6.

Това ще бъде шести финал за Азаренка от началото на сезона, като родената в Беларус състезателка ще има възможността да спечели пети трофей за сезона (Сидни, Australian Open, Доха, Индиан Уелс). Серина пък има само една титла за годината – на турнира на зелен клей в Чарлстън преди няколко седмици.

Финалната среща е в неделя от 14,30 часа българско време по Евроспорт!


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини