МакЕнроу: Въпросът е дали Джокович ще продължи да доминира



15-05-2012 12:23 | Николай Драгиев

Легендарният Джон МакЕнроу направи свой собствен анализ за ситуацията на върха в световния тенис. Според американеца големият въпрос е дали Новак Джокович ще успее да доминира над Рафаел Надал и Роджър Федерер както го прави в последната година и половина.

МакЕнроу също така е на мнение, че Роджър Федерер има шансове за още титли от Шлема, а най-добрият му шанс си остава Уимбълдън.

Големия Мак е на мнение, че Рафаел Надал ще изпревари Бьорн Борг като най-великия играч на клей в историята, ако вземе седма титла от "Ролан Гарос". Борг печели шестата си титла с успеваемост 49 победи и 2 загуби, а Надал в момента е с 45 победи и 1 загуба.

"Джокович стори нещо крайно неочаквано. Той бе номер 3 в света, но повиши нивото си с 20-30% и започна да доминира над тези играчи, които печелеха почти всички турнири от Големия шлем. Ако той спечели четвърта поредна титла от Голямата четворка, смятам че той може да бъде смятан за един от 10-те най-добри тенисисти в историята," коментира МакЕнроу.

"Джокович доминира над Надал и Федерер, което изглежда невероятно. Въпросът е дали може да задържи това ниво. Не мисля, че ще му е лесно. Това е забавното на спорта, никога не знаеш какво ще се случи. Точно, когато си помислиш, че нещо не може да се случи, то се случва," допълва МакЕнроу.

"Федерер може да вземе още една титла от Големия шлем. Все още мисля, че на Уимбълдън има най-добри шансове. За мен той е най-великият, най-красивият като игра състезател. Въпросът пред него е дали може да победи в поредни мачове Джокович и Надал," казва още МакЕнроу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини