Сампрас: Анди Мъри ще спечели турнир от Големия шлем през 201218-05-2012 18:02 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 Пийт Сампрас прогнозира, че Анди Мъри ще спечели първата си титла от "Големия шлем" до края на тази година. Според Сампрас това ще стане на Уимбълдън или на US Open.

"Смятам, че психически Мъри е все по-близо до увереността, че може да победи тези играчи пред него - той вече го е правил, но просто трябва да го стори и на голям турнир. Той е все по-близо.

"За мен ключово е Мъри да направи една лесна първа седмица. Той изглежда сякаш влиза малко уморен и психически затормозен, когато влиза в битката през вторите седмици на големите турнири. Ако обаче успее да премине лесно и да бъде свеж след първата седмица, то той има всички шансове да спечели такъв турнир," обясни Сампрас.

Според Сладкия Пийт ключова роля за евентуален такъв успех ще има и треньорът на Мъри - Иван Лендъл.

"Иван е изключително умен и прекрасно знае през какво преминава Анди в момента. Струва ми се, че Анди трябва да е настроен малко по-позитивно. В предишни години ми се струваше, че той бе твърде критичен към себе си. Смятам, че може да се представи много силно на Уимбълдън и US Open. На "Ролан Гарос" ще му бъде по-трудно.

"Както вече казах - Анди ще спечели титла от Големия шлем през тази година и аз държа на мнението си. Нека видим какво ще се случи," допълни Сампрас.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини