Шарапова: Обичам дъжда, досега само ми е помагал на корта



20-05-2012 22:19 | Станко Димов

Повече от любопитна бе пресконференцията на Мария Шарапова след успеха над Ли На на финала на турнира в Рим. Както е известно двете изиграха меко казано странен двубой, който се проточи близо 5 часа във времето, след като бе прекратен заради дъжд.

Неприятната пауза дойде точно преди решителния тайбрек в третия сет, който в последствие бе спечелен от рускинята със 7:5 точки.

„Преди всичко искам да кажа, че днес няма победени. И двете (с Ли На) сме победителки”, бяха първите думи на Шарапова, която показа изключително уважение за съперника.

„Нямам нищо против дъжда, всъщност даже го харесва. Преди години той ми помогна много, когато спечелих Уимбълдън. В полуфиналния двубой с Линдзи Дейвънпорт вече виждах билетите за прибираме у дома, когато заваля. След като излязохме пак на корта нещата се обърнаха в моя полза”, сподели Шарапова.

„Днес решението да довършим двубоя бе изцяло наше. Когато излязохме на корта беше мокро и хлъзгаво, главният съдия ни каза ние да преценим, дали да довършим двубоя или не. Никак не е приятно да играеш след толкова дълга пауза, но двете с Ли На бяхме решени да довършим срещата. Честно казано не си спомням друг път да съм играла при подобни ситуации”, каза още Шарапова.

„Победата днес ми вдъхва сериозна увереност в силите в навечерието на „Ролан Гарос”. Ли На е отличен състезател, тя се движи много добре на всички настилки, не само на клей. Радвам се, че днес успях да я победя.

Щастлива съм, че сега ще имам седмица почивка. През последния месец играх на 3 турнира. Тялото ми има нужда да си почине както физически, така и психически”, каза още Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини