Тихомир Грозданов отпадна на Carlsberg Cup



22-05-2012 14:45 | Николай Драгиев

Третата ракета на България Тихомир Грозданов отпадна в третия и последен международен тенис турнир Carlsberg Cup, който се провежда на кортовете на Българският национален тенис център „Карлсберг”. Състезанието е организирано от БФТ и е с награден фонд 10 000 долара.

Грозданов отстъпи в първия кръг на шестия поставен Мориц Бауман от Германия с 4:6, 2:6. Мачът започна отлично за 25-годишния варненец, който поведе с 4:1 гейма след два пробива. След това немският левичар спечели пет поредни гейма, а с това и сета. Във втория българинът допусна още два пробива и загуби двубоя.

„Не бях свеж и това се отрази на играта ми. От трите фючърса Carlsberg Cup най-добре се представих на първия във Варна. Ако не бях срещнал там бъдещия шампион Сергеев, щях със сигурност да играя на финала”, коментира след двубоя Тихомир Грозданов.

Загуби претърпяха и другите двама българи, които играха днес на единично. Участващият с „уайлд кард” от БФТ Андрей Алауи отстъпи на Салваторе Карузо от Италия след 6:4, 0:6, 0:6. Петър Атанасов, който също беше с покана, загуби с 0:6, 0:6 от третия поставен Мохамед Сауфат от Египет.

В сряда, ако времето позволи, в турнира ще се включат и останалите двама български тенисисти. Димитър Кузманов среща №7 в схемата Михаил Василиев от Русия. Преодолелият квалификациите Динко Халачев се изправя срещу Арсение Златанович от Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини