Страхотни битки "заложи" жребият в Индиън Уелс



10-03-2010 03:03 | Николай Драгиев

Няма съмнение, че турнирът от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс предвещава да бъде много вълнуващ. Изтегленият жребий пък ни дава и малко повече яснота как може да се развие битката сред най-добрите. Финалистите от Australian Open Роджър Федерер и Анди Мъри попаднаха заедно в едната половина и е съвсем реално да се сблъскат на полуфинал. В другата част пък са другите "обичайни заподозрени" Новак Джокович и Рафаел Надал.

Ако всичко е според очакванията и няма изненади, четвъртфиналите трябва да изглеждат така: Федерер срещу Анди Родик, Мъри срещу Робин Сьодерлинг, Николай Давиденко срещу Надал и Марин Чилич срещу Новак Джокович. Дори само наполовина да се получат тези сблъсъци, то ситуацията изглежда повече от впечатляваща.

Освен големите имена е редно да обърнем и малко внимание на ставащото отвъд тях. В първите кръгове най-вероятно ще имаме възможност да гледаме срещи от рода на Гаел Монфис и Ришар Гаске, Джеймс Блейк и Давид Ферер, Цонга с Микаел Лодра, Давиденко срещу Гулбис, Марди Фиш срещу Джокович.

Американските надежди Сам Куери и Джон Иснър могат да се сблъскат в трети кръг, Федерер вероятно ще играе с Маркос Багдатис, а Вердаско срещу Томаш Бердих.

 

През тази година големият отсъстващ е Хуан Мартин дел Потро, който така и не се възстанови от травмата си в китката, получена на Australian Open.

 

Миналата година шампион стана Рафаел Надал, който надви във финала Анди Мъри и ... ураганният вятър. Испанецът се ориентира по-добре в тежките условия и успя да измъкне титлата. Така той има най-много точки за защита, въпреки че не е играл от януари месец.

 

ВИЖТЕ СХЕМАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини