В Италия забравиха за Евро 2012, „Ерани-мания” тресе Апенините



07-06-2012 22:47 | Станко Димов

Италианската е една от най-темпераментните нации в света. Това едва ли е тайна за някого. Като народ „силно любят и мразят” и това ясно се отразява не само в ежедневните контакти между хората, но и в медийното пространство.

През последните седмици Италия бе застигната от куп проблеми, които обединиха цялото общество. Като земетресението в Северната част на страна, което за жалост отне и човешки животи.

Макар и все още да се възстановяват от трусовете, стане ли въпрос за спорт, вниманието винаги е много голямо. Спорт, в частност футбол, или калчо, както го наричат на Апенините.

За да измести някой и нещо футболните новини от челните страници на спортните ежедневници, то трябва да се случи наистина нещо паметно. Точно това направи Сара Ерани, която се класира за финал на „Ролан Гарос” 2012.

Така, подобно на Франческа Скиавоне през последните две години, Италия ще има възможността да спечели титлата на сингъл в схемата при дамите.

Любопитното е, че когато Скиавоне триумфира в Париж, Италия беше в навечерието на Световното първенство по футбол. Тогава местните издания посъветваха футболистите от „Скуадра Адзура” да вземат пример от Скиавоне и да се раздадат докрай на терена. „Играйте в ЮАР така, както игра Скиавоне в Париж”, тръбяха медиите.

Сега на Италия отново предстои важен футболен форум – Европейското по футбол, което започва в петък. Всички калчо-страсти обаче ще бъдат забравени до събота, когато е финалът на „Ролан Гарос”.

Това ще бъде съботата на Ерани, или поне така се надяват на Апенините. От неделя, когато е и дебютният двубой на Италия на Евро 2012, футболът отново ще е цел №1. Дотогава обаче на Апенините ще властва тенисът, женският тенис!

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини