Пиронкова продължи традицията в Индиън Уелс - класира се за II кръг



12-03-2010 01:04 | Станко Димов

Най-добрата родна тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на изключително силния и престижен турнир в Индиън Уелс, Калифорния. След като записа две победи в квалификациите, Цвети взе скалпа и на съперничката си в първия кръг от основната схема - Акгул Аманмурадова (Узбекистан).

 

Въпреки шокиращите физически данни на Акгул - 191 см и близо 90 кг, нашето момиче се наложи повече от убедително - 6-3, 6-2 за малко повече от час игра. Пиронкова и Аманмурадова се познават добре, въпреки че играха една срещу друга за първи път. Преди година двете бяха в един отбор в надпреварата на двойки на Australian Open.


Благодарение на успеха Цвети продължи традицията да преминава успешно началния кръг на Индиън Уелс. До момента и в четирите си участия в Калифорния, пловдивчанката стига втори кръг. Всеки път обаче губи в 2 сета. От Динара Сафина през миналия сезон, а преди това от Альона Бондаренко, Марион Бартоли и Жюстин Енен.

 

В следващата фаза първата ни ракета ще се изправи срещу друга силова тенисистка - Алиса Клейбанова. Рускинята се намира в добра форма, а наскоро грабна и първата си титла от WTA, след като триумфира на Malaysian Open в Куала Лумпур. Двете са играли веднъж през миналия сезон, когато в 2 сета спечели рускинята. При успех и над Клейбанова, Пиронкова има голям шанс да се изправи срещу бившата номер 1 Ким Клайстерс (Белгия).

 

На всичкото отгоре Цвети прибира и заслужени близо 12 хиляди долара от наградния фонд, който възлиза на 4,5 милиона.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини