Ким Клайстерс спира с тениса след US Open 2012



24-06-2012 21:36 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс обяви, че има намерение да прекрати своята кариера. Тя е взела това решение заради постоянните проблеми с травми, които има. Бившата номер 1 е решила да сложи край за втори път на кариерата си след тазгодишния US Open.

В момента 29-годишната Клайстерс се възстановява от травма в бедрото. Тя обаче е убедена, че ще бъде напълно готова за битките на Уимбълдън.

"Това е краят. Не съжалявам. Твърде стара съм, за да играя по начина, по който искам. Решението ми не е заради семейни причини, а заради физическо изтощение. Подложих тялото си на твърде много болка и изпитания в последните 15-20 години," обясни белгийката.

Самата Клайстерс вече веднъж се отказа от тениса преди през 2009-а година да се завърне. Междувременно тя стана майка на дъщеричка.

В момента белгийката има огромно желание да се представи подобаващо на Уимбълдън. Тя смята кортовете в Лондон за наистина специално място.

"Има наистина много история тук. Обичам атмосферата около кортовете. Не можеш да усетиш подобно нещо на никой друг турнир от Големия шлем. Това го прави толкова уникален," споделя още тя.

Оттук нататък Ким и нейният съпруг смятат да увеличат своето семейство. "Със съпруга ми мислим за още деца. Ще видим какво ще стане," коментира Клайстерс.

"Иска ми се да приключа подобаващо последната част от моята кариера. Ще дам 200% в тези последни няколко турнира, които ми остават," заканва се още тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини