Историята на Супер Марио: мононуклеоза, лекции в Харвард, адвокат и отново тенисист



13-03-2010 01:23 | Николай Драгиев

Историята на някогашния номер 7 в света Марио Анчич е повече от интересна. Тежка травма извади хърватина от световния елит и той логично бе забравен от медии и фенове. Но исполинът отново е тук. Решен да се занимава с нещото, което най-много обича.

От място в топ 10 с течение на времето Супер Марио се срина до 694-о място. Хърватинът получи шанс да играе на Индиън Уелс и сякаш даде знак, че може да си върне поне част от загубените позиции. Той надви в първи кръг 414-ия американец Боби Рейнолдс с 4:6, 6:3, 6:4 и то като навакса сериозен пасив.

"Повече от щастлив съм, че се връщам напълно здрав, в състояние да играя и да побеждавам," разкри доволният Марио.

"Преди само година въобще си нямах идея, дали изобщо ще мога да спортувам. Тогава отидох в Бостън, където четях лекции в юридическия факултет на Харвард (темата на лекциите е комерсиалната дейност на ATP Tour). Тъкмо там се запознах с няколко лекари. Те ми направиха изследвания от главата до петите, точно като на космонавт. Казаха ми, че ми трябва пълна почивка. Не само това, ами и че съм "приключил" с тениса. Не трябвало да стъпвам въобще на корта поне до ноември (2009 г.). Така и направих," разказва Анчич.

Тогава той вече мисли за живот извън спорта. "Казвах си, че явно трябва да спра и тялото ми дава знак. В тази връзка почнах да се занимавам със странични неща и дори предприех стъпки да уча за адвокат," допълва Марио.

Интересното е, че Анчич е страдал от мононуклеоза. Това е същата болест, която тормозеше Федерер в началото на 2008 г. и която бе причината той да запише една от най-слабите си години, по неговите стандарти естествено.

В уречения месец ноември, за негова радост, лекарите му разрешили да играе. Тогава вече въобще не стояла на дневен ред темата - адвокат или тенисист...

Така във втори кръг на Индиън Уелс отново ще можем да си припомним за Супер Марио, който ще има доста тежък опонент - Жулиен Бенето.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини