Победителите никога не остаряват



10-07-2012 15:36 | Станко Димов

Осемкратният победител на турнири от Големия шлем - американецът Джими Конърс поздрави Роджър Федерер с извоюваната рекордна седма титла от Откритото първенство на Великобритания по тенис - Уимбълдън.

„Радвам се да видя Федерер отново в редиците на победителите от Големия шлем. Хубаво е да видиш, че на 30 години все още не си стар и ако не спираш да работиш всичко е възможно.”

„Е, а Фред Пери може да спи спокойно”, написа в „Туитър”  59- годишният Конърс.

14-кратният победител в голф шампионата Тайгър Уудс също се присъедини с поздравления към двамата финалисти от Уимбълдън – Роджър Федерер и Анди Мъри:

„Свалям шапка пред Анди за начина, по който се бори, а що се отнася до Федерер – той само още веднъж показа защо е най-добрият за всички времена”.

Джейми Мъри пък очаквано подкрепи брат си Анди след загубата му на финала вчера:  „Брат ми е шампион! Той не спечели, но въпреки това е шампион. Той показа какъв човек е, в момента, когато трябваше да произнесе своята реч след края на такъв двубой”, показва братската си любов Джейми.

Наставникът на Маестрото от Базел Пол Анакон също коментира снощния двубой.  „Страхотно постижение! 17 тили от Шлема, седем победи на Уимбълдън и отново световен номер едно. Цифрите говорят сами по себе си. Просто великолепно!”

„Убеден съм, че Мъри скоро ще успее да спечели своя пръв главен трофей. Той играе все по-добре и по-добре”, написа Анакон в интернет.

Основният спонсор на Роджър Федерер - концернът за спортни стоки „Найк” поздрави шампиона с постер с надпис: „Победителите никога не остаряват”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини