Момчетата до 12 г. започнаха с победа на европейското



26-07-2012 16:09 | Станко Димов

Националният отбор на България по тенис за момчета до 12 години започна с победа участието си в квалификациите за европейско първенство в турската столица Анкара. Те поведоха с 2-0 срещу състава на Словения в мач от група „А”.

Данко Йорданов се наложи над Тим Текавец с 6:2, 6:2 при температури от над 40 градуса. След него Симон-Антони Иванов надигра Матич Подлипник с 6:4, 3:6, 6:2.

Държавният шампион в тази възрастова група Адриан Андреев е имал болки в стомаха сутринта след безсънна нощ в хотела и затова играе само на двойки, съобщи от Анкара водачът на отбора Александър Пенев. Андреев ще бъде в дует с Иванов.

Останалите два отбора в нашата група са Германия и Великобритания. Първите два във всяко каре продължават на полуфинал, а спечелилите там се класират за финалния турнир.

При момичетата до 12 години в Раковник, Чехия, българките отстъпиха в мачовете на единично срещу домакините и губят с 0-2. Михаела Гаджева падна от Анна Кинцлова с 5:7, 4:6, а Габриел Каратанчева отстъпи на Луцие Канкова с 3:6, 0:6.

Приключи участието на единично на българите на единично в европейското първенство до 18 години в Клостерс, Швейцария. В третия кръг Виктория Томова отстъпи на водачката в схемата Маргарита Гаспарян (Русия) с 3:6, 0:6. Борислава Ботушарова пък загуби от турската тенисистка Башак Ерайдън с 1:6, 3:6.

По-късно днес Томова и Ботушарова играят осминафинал на двойки срещу третите поставени Алгурин и Петершон от Швеция.

При 16-годишните, на шампионата в Москва, отпадна и последната българска представителка. 14-ата в схемата Вивиан Златанова отстъпи на втората поставена Катерина Синякова от Чехия с 0:6, 2:6.

„Въпреки резултата, Виви заслужавала само адмирации, защото в здравословното състояние, в което беше, много малко биха излезли изобщо на корта”, коментира треньорът на националките Пресиян Коев от руската столица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини