Играчи

Вивиан Златанова


Дата на раждане:09.11.1997Ръст:174
Възраст:23Тегло:
Националност:БългарияИграе с:дясна ръка;
Място на раждане:ПазарджикДебют:2011
Резиденция:ПазарджикЛичен сайт:

Спечелени пари от наградни фондове:


Титли от Големия шлем:


Биография:

Вивиан Златанова тренира тенис от 4-годишна. Избира тениса, защото цялото й семейство се е посветило на този спорт. Вдъхновение за нея са майка й и леля й – едни от първите състезателки на ТК „Пазарджик”.

Спортната й кариера започва под крилото на леля й – Силвия Ботушарова – първият й треньор. В момента за израстването й като спортист се грижи Борислав Стефанов. Според Вивиан, той е изключителен професионалист и е създал много републикански шампиони.


Състезателката на ТК „Пазарджик” е първа на държавните първенства в зала, на открито и на двойки до 12 години, притежава и републиканската титла за зала до 14 години.

Изминалите две години са много успешни за нея. В актива й има два бронзови медала от Европейското първенство на двойки до 14 години, а преди месец Вивиан се завърна от турнир в Барселона, където изигра два финала и един полуфинал във възраст до 16 години.

През октомври 2013-а Вивиан спечели и първата си титла при жените. Това стана на турнира Albena Open в местния курортен комплекс.

В началото на 2014-а Златанова тренира в Германия при треньора на Томи Хаас, който й предрича сериозно бъдеще.

Свързани новини


Коментари
Други новини