Александър Лазов и Вивиан Златанова шампиони в Шикмент



05-04-2014 12:44

С титли за Александър Лазов и Вивиан Златанова завършиха турнирите на ITF за мъже и жени в Шикмент, Казахстан. В Анталия пък Джулия Терзийска се класира за финала.

Поставеният под №7 Лазов се наложи на финала над квалификанта Дмитро Баданов (Украйна) с 6:3, 6:7(2), 6:2. Така левичарят от Пазарджик завоюва втора титла в кариерата си след дебютния си успех в турнирите на ITF в Измир (Турция) през юли 2012 година.

При жените петата поставена Вивиан Златанова победи на финала №4 в схемата Александра Гринчишина (Казахстан) със 7:6(1), 6:0. Така 16-годишната българка взе втори трофей от международен турнир при жените, след успеха в Албена миналата година. Златанова вчера взе и титлата на двойки в Шикмент.

В Анталия Джулия Терзийска продължи отличното си представяне.  На полуфиналите тя се справи с чехкинята Ленка Юрикова с категоричното 6:2, 6:0.  На финала 18-годишната Терзийска излиза срещу Мелис Сезер от Турция.

Александрина Найденова спечели титлата на двойки на ITF турнира на червени кортове в Глен Айърис (Австралия) с награден фонд 15 000 долара. Найденова и представителката на домакините Джесика Муур, поставени под номер 2, победиха на финала австралийките Тами Патерсън и Елен Перес с 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини