Ранглисти: Пиронкова изпревари Григор Димитров



20-08-2012 13:18 | Станко Димов

Григор Димитров падна с четири места в световната ранглиста на АТР. Най-добрият български тенисист, който отпадна в първия кръг на квалификациите на турнирите от сериите "Мастърс 1000" в Торонто и Синсинати, вече е 56-и в света със 776 точки.

Втората ракета на България Александър Лазов пък прогресира с 12 места до рекордната в кариерата си 558-а позиция с 49 точки. Сред българите следват Димитър Кутровски, Тихомир Грозданов и Димитър Кузманов.

Шампионът от Уимбълдън Роджър Федерер, който вчера спечели титлата в Синсинати, остава на върха за рекордна 292-ра седмица с 12 165 точки. На второ място с 11 270 точки остана победителят в Откритото първенство на Австралия Новак Джокович (Сърбия).

Шампионът от "Ролан Гарос" Рафаел Надал (Испания) пък запази третата позиция с 8715 точки. Испанецът може да загуби мястото си в Топ 3 на започващия след седмица US Open, но само ако Анди Мъри достигне до финал в Ню Йорк.

Цветана Пиронкова остава най-предно класираната българска тенисистка. Пловдивчанката е №55 в ранглистата на WTA. Втора сред нашите момичета е Елица Костова, а трета Диа Евтимова.

На върха на класацията особени промени няма. Виктория Азаренка остава №1 в света, следвана от Агниешка Радванска и Мария Шарапова.

РАНГЛИСТА АТР


РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини