Титли на двойки за българи на турнира в София



31-08-2012 16:58 | Станко Димов

Българи спечелиха титлите на двойки при момичетата и момчетата на международния турнир по тенис до 12 години „Редута къп”, който се провежда на кортовете на ТК „15:40” в София и е част от календара на Тенис Европа.

В българския финал при момичетата Михаела Гаджева и Гергана Топалова (на снимката с черни фланелки) се наложиха над Симона Борисова и Микаела Константинова с 6:3, 6:0. При момчетата Ивайло Керемедчиев и Славчо Темелковски (Македония) победиха в двубоя за титлата също с 6:3, 6:0 братята Иля и Кирил Снитари от Молдова.

Микаела Константинова е на полуфинал на единично в турнира. Тя се наложи над сънародничката си Деря Яхе с 6:0, 7:5. За класиране на финала тенисистката от „Дема” ще трябва да отстрани Николина Дзунов от Сърбия, която победи Михаела Гаджева в оспован мач с 1:6, 6:3, 6:1.

При момчетата Адриан Андреев също е на полуфинал. Държавният шампион до 12 години надигра Ивайло Керемедчиев с 6:3, 6:3. Следващият съперник на софиянеца е Берке Коскун от Турция, който измъкна победата срещу Йордан Йовчев-младши със 7:6(10), 6:4. Четвъртият българин Мартин Станчев не излезе на корта заради здравословни проблеми.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини