Анди Родик слезе от голямата сцена с гордо вдигната глава



06-09-2012 01:03 | Станко Димов

Един голям шампион слезе от сцената. Анди Родик изигра последния двубой в кариерата си, като отстъпи в четвърти кръг на любимия си турнир – US Open, пред седмия в схемата Хуан Мартин дел Потро. Родик взе първия сет със 7:6, но след това отстъпи с 6:7, 2:6, 4:6 пред снажния аржентинец. Мачът бе последен в кариерата на Родик, който още в началото на турнира обяви, че спира с тениса след US Open.

„Винаги съм бил респектиран от играча и човека Анди Родик. В живота е така – всяко начало си има своя край. Жалко, че толкова рано реши да спре с тениса. Анди е голям играч и голям човек”, каза Дел Потро, който като победител в двубоя първи взе микрофона в интервюто на корта.

„Трудно ми е да намеря думи в този момент”, започна речта си Родик, видимо развълнуван.

Обичам този корт, обичам този турнир. Приключвам с нещо, което наистина много обичам и в което съм вложил всичко. Решението ми е крайно. Когато дойдох в Ню Йорк се колебаех както да правя. След първия ми мач обаче реших, че е време да си взема довиждане с любимата игра. Благодаря на всички в моя екип, на семейството ми, които винаги са били до мен. Разбира се благодаря и на тази страхотна публика, която ме подкрепяше през годините. Ще ми липсвате, обичам ви”, сподели още Родик, след което напусна „Артър Аш” под бурните аплодисменти на публиката.

Анди Родик приключва кариерата си едва на 30 години, за които той е спечелил почти всичко. Американецът има своята титла от Големия шлем, спечелена именно в Ню Йорк преди 9 години. Освен това Родик е бил №1 в ранглистата и е извеждал САЩ до първото място в Купа „Дейвис”, неофициално отборно световно първенство. Родик приключва с 32 титли на сметката си.

Любопитното е, че Хуан Мартин дел Потро слага край на кариерата на втори голям тенисист, бивш №1 в света. Преди няколко години, на турнира в парижката зала „Берси”, аржентинецът надви Марат Сафин в последния двубой на руснака.

Иначе Откритото първенство на САЩ за Дел Потро продължава с пълна сила. В четвъртък вечер аржентинецът ще се изправи срещу шампиона Новак Джокович, като залогът ще е място на полуфинал.

Двамата играха преди няколко седмици в спор за бронзов медал от Олимпийските игри, като на тревните кортове в Лондон победата отиде на сметката на Дел Потро.  

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини