WTA поздрави федерацията ни, Кириленко тръпне в очакване



05-10-2012 14:39 | Станко Димов

Изпълнителният директор на WTA Стейси Аластър лично поздрави родната федерация по тенис, след като в четвъртък бе представен официалният спонсор на Турнира на шампионките - Qatar Airways. Както е известно България ще приеме Qatar Airways Tournament of Champions в „Арена Армеец”  в периода 30 октомври – 4 ноември.

„Развълнувани сме, че Qatar Airways е подписал спонсорски договор с Турнира на шампионките. Qatar Airways е авиокомпания от световна класа, която има прекрасна история и подкрепа на професионалния тенис. Поздравявам българската федерация по тенис за осигуряването на подобен спонсор за първото издание на турнира в София”, коментира Аластър.

Сред 8-те състезателки в София има 2, които получиха „уайлд кард”. Едната специална покана отиде за българката Цветана Пиронкова, а втората за Мария Кириленко от Русия.

„Горда съм, че ще имам възможността да играя на толкова престижен турнир, при това пред родна публика”, коментира Пиронкова, чийто най-голям успех до момента е полуфинал на Уимбълдън през 2010-а.

„Това е причината, поради която играя тенис – да се конкурирам и да показвам най-доброто от себе си на подобни големи турнири. Сигурна съм, че ще се получи страхотно шоу”, каза още родената в Пловдив тенисистка.

Рускинята Кириленко се радва на най-успешния сезон в кариерата си, достигайки до четвъртфинал на Уимбълдън, полуфинал на Олимпийския турнир и финал в Ню Хейвън. Освен това през сезона Кириленко достигна и до 12-ата позиция в ранглистата, което е личен рекорд за нея.

„Очаквам с нетърпение турнира в София. Искам да видя феновете си там. За първи път ще бъда в София, но съм чувала много добри неща за този град. Искам да поздравя президента на БФТ Стефан Цветков за възможността, която ми предостави. Това ще бъде страхотен начин да завърша сезона”, каза Кириленко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини