Янкович отвя Вожняцки и взе 12-а титла



21-03-2010 22:59 | Николай Драгиев

Полско-датското чудо Каролин Вожняцки си намери майстора. Тя бе победена във финала на турнира в Индиън Уелс с 2:6, 4:6 от Йелена Янкович. Сръбкинята надви Вожняцки с нейното оръжие - безгрешна игра от основната линия. Опитната Йелена показа умения от световна класа, които се доближаваха до най-добрите й дни, когато бе номер 1. За 12-ата титла в кариерата си Янкович на всичкото отгоре ще намаже 700 хиляди долара и още 1000 точки за ранглистата.

"Благодаря на майка ми, която винаги ми помага в тежките моменти. Ник Болетиери ми помогна при подготовката и затова му благодаря. Нищо чудно Калифорния да стане мой дом, така че очаквайте ме отново," заяви при церемонията по награждаването Янкович. Тя бе подкрепяна от шумна агитка от Сърбия.

Янкович, която бе с много секси зелен екип, започна прекрасно двубоя и набързо започна да доминира. Тя проби на два пъти слабия сервис на Вожняцки и комфортно поведе с 4:0. Датчанката се отстрами частично и взе 2 поредни гейма, но силите и стигнаха само дотук и Янкович затвори с 6:2.

Нищо ново не се случи и при подновяването на играта. Йелена проби още на старта и въпреки някои трудности до края на сета, запази преднината си. Успехът с 6:4 и донесе първа титла в Индиън Уелс и четвърта победа над Вожняцки от 4 мача.

Датчанката все пак си тръгва щастлива от Калифорния. След броени часове тя ще стане официално номер 2 в света, което е ще е нейната най-добра позиция въобще. Тя прибира 350 хиляди долара и 700 точки за ранглистата. В течение на мача от трибуните, за да й се скара за играта слезе баща й Пьотр Вожняцки, който на шумен полски даде своите наставления към дъщеря си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини