Стосър на финал срещу Вожняцки в Москва



20-10-2012 19:38 | Мара Калчева

Световната №9 Саманта Стосър е втората финалистка след Каролина Вожняцки на турнира за Кремъл Къп в Москва. 28-годишната австралийка отстрани трудно на полуфинал 24-годишната сръбкиня Ана Иванович, която е № 12 в ранглистата.


Тенисистката от Брисбейн се справи с Иванович за 1 час и 51 минути – 2:6, 6:3, 6:2. Стосър направи пет пробива срещу четири на сръбкинята. Нищо че Иванович направи осем аса. Така Стосър вече води с 3-2 победи в личното съперничество със Иванович.


„Ана започна много добре първия сет и ме застави да мина в защита. Но във втората част започнах да сервирам по-добре и по-активно заиграх при поемането. Това ми донесе успех в мача”, коментира австралийката.

На въпроса как й е повлияло медицинското прекъсване, което Ана взе, Саманта отговори: „В такива минути най-важно е да не загубя концентрация, което ми се удаде. Плюс това след прекъсването Ана започна да се движи по-лошо по корта, а аз продължих да атакувам.”


Саманта Стосър очаква труден финал с Вожняцки, защото на бавната настилка на централния корт ще й бъде трудно да прави директни точки от сервис. „Затова трябва да работя над всеки удар и да се трудя за всяка точка”, добави още тенисистката.


Ана Иванович потвърди, че е получила травма на бедрото. „Много съм разочарована. Травмата ми попречи да играя с пълна сила. Въпреки това ще се прибера с добри впечатления от московския турнир, защото преди това показах хубав тенис. Радвам се, че успях да отида на балет в Болшой театър и да разгледам Червения площад. Надявам се да се върна тук през следващата година и да спечеля турнира”, призна Иванович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини