Радванска поднесе изненада на старта в Истанбул



23-10-2012 18:40 | Станко Димов

Агниешка Радванска започна по отличен начин участието си на заключителния за сезона в WTA турнир в Истанбул. В първа среща от „бялата група” полякинята се наложи с 6:3, 6:2 над миналогодишната шампионка Петра Квитова след час и 20 минути игра.

Любопитното е, че това беше едва втора загуба за Квитова в зала за близо 2 години! Иначе Квитова завърши днешния двубой с 41 непредизвикани грешки. За справка – Радванска допусна едва 5. .

„Винаги е трудно началото в подобен толкова важен турнир. В началото играех доста добре, исках да печеля сервис-геймовете си и се получи. В днешния мач сервисът на Квитова не беше това голямо оръжие, което се свикнали да гледаме в нейните двубои. Винаги е хубаво да се завърнеш в толкова голям турнир. Надявам се, че тази година ще се представя още по-добре в Истанбул”, сподели в интервюто на корта Радванска.

Вторият мач от тази група е между Мария Шарапова и Сара Ерани, които ще премерят сили по-късно тази вечер.

Първият сет премина под знака на няколко печеливши серии, в които попадаха Радванска и Квитова. Полякинята започна по-концентрирано и поведе в резултата с 3:0. Шампионката от миналата година обаче побърза да покаже зъби и моментално върна пробива, след което изравни за 3:3.

В осмия гейм Радванска поведе с 0:30, Квитова докара неща до равенство, но Радванска спечели следващите 2 точки и поведе с 5:3. Със сервис на своя страна полякинята не трепна и взе първия сет след близо 50 минути игра. Статистиката от първата част бе красноречива: 3 грешки за Радванска и 23 за Квитова!

През втората част чехкинята продължи да редува грешка след грешка. Радванска се възползва по най-добрия начин от колебанията в играта на съперника и успя да натрупа комфортен аванс – 4:1, който успя да съхрани до края.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини