Защо турнирът в Маями ще загуби от блясъка си



23-03-2010 13:48 | Станко Димов

В сряда започва поредния силен турнир, който ще събере на едно място целия елит при мъжете и жените. Със сигурност обаче битките няма да са в пълния си блясък, защото в слънчев Маями ще липсват някои от най-големите фаворити.

 

Безспорно по ощетени ще са феновете на женския тенис. За пореден път от корта ще отсъстват номер 1 Серина Уилямс и номер 3 Динара Сафина, които продължават да лекуват травми. И двете състезателки не са играли от Australian Open и все още не е ясно кога точно ще се върнат към спорта.

 

"Разбира се, че сме разочаровани, когато някои от най-добрите играчи в света няма да играят", коментира директорът на Sony Ericsson Open Адам Барнет.

 

"Когато говорим за професионалист от ранга на Серина Уилямс, всички наистина съжаляваме много, особено за феновете, които няма да могат да я видят на корта. Ние искаме да гледаме най-добрите срещу най-добрите, това е повече от нормално.

 

В крайна сметка обаче когато един играч не е на 100% готов да се състезава и да показва най-доброто от себе си, по-добре да не се рискува със здравето му. Затова напълно разбираме и уважаваме решението на Серина", каза още Барнет.

 

Аут за турнира са още бившите номер 1 Динара Сафина и Мария Шарапова. За сметка на тях обаче ще можем да се насладим на играта на белгийките Жустин Енен и Ким Клайстерс.

 

При мъжете положението е сходно, но на пръв поглед по-приемливо. От големите ще липсват само Николай Давиденко и Хуан Мартин Дел Потро - и двамата лекуващи контузии. За сметка на това обаче Федерер, Надал, Джокович, Мъри, Родик, а от няколко дни спокойно можем да кажем и Любичич, ще бъдат в Маями и ще дадат всичко от себе си, за да покорят престижния турнир.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини