Корадо Барацути: Видях отлични двубои в София



02-11-2012 12:07 | Станко Димов

Легендарният италиански тенисист и треньор Корадо Барацути е в София като официален гост на Qatar Airways Tournament of Champions. Той е печелил Купа „Дейвис” като състезател през 1976-а, а като капитан на отбора за „Фед къп” има три трофея – през 2006, 2009 и 2010 година. В момента 59-годишният специалист е и технически съветник към италианската федерация.

- Г-н Барацути, какво мислите за Qatar Airways Tournament of Champions?
- За първи път съм в България. Турнирът е страхотен като качество – тук са тенисистки от световния елит и видях много добри двубои. Той е на изключително ниво и като организация. Залата е невероятна, обстановката също много ме впечатли. Имам представа колко трудно се организира такова голямо събитие.

- Коя ще спечели в София?
- Иска ми се да вярвам, че това ще направи една италианка. Има още срещи, всички тенисистки са много силни. Наистина бих се радвал много, ако Роберта Винчи стигне до финала. Тя има потенциал да го направи.

- Кое беше по-трудно за вас – да спечелите Купа „Дейвис” като състезател ли, или „Фед къп” като капитан?
- Завоюването и на двата най-престижни отборни трофеи ме е правило много щастлив, разбира се. Ако трябва да бъда точен, аз спечелих на корта „Дейвис”, докато победите за „Фед къп” се дължат главно на моите великолепни момичета.

- Само на поколение ли се дължат успехите на италианския тенис в последно време?
- Ние продължаваме да имаме един от най-силните женски отбори в света. Прогнозите са трудно нещо в тениса, но когато имаш четири елитни състезателки можем да мислим, че отново ще спечелим купата. Така че генерацията е изключително важна.

- Каква се е променило в тениса от времето, когато вие играехте, до днес?
- Много ми е трудно да кажа. Не бих правил сравнение между епохите. Всяко време е имало великолепни тенисисти. Така че разликата може да е повече в ракетите и кордажите, а не в техниката на най-добрите в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини