Хантухова: Това е един от най-добрите турнири в света!



02-11-2012 13:02 | Станко Димов

Почти полунощ е, Даниела Хантухова влиза в залата за пресконференции, след като в продължение на 3 часа се е борела с Каролина Вожняцки в изключителен двубой от Qatar Airways Tournament of Champions. За жалост на словачката тя инкасира второ поражение и загуби шанс да продължи на полуфиналите.

Въпреки умората, разочарованието от двете загуби и късния час, Хантухова продължи да бъде лъчезарна и с широка усмивка на лице застана пред микрофоните, за да отговори на всички въпроси. 

„Бях близо до победата, но не се получи. Една загубена точка тук, една там и ето, че двубоят приключи. Нормално е да бъда разочарована, след като контролирах двубоя през по-голямата част”, сподели Хантухова.

Запитана за целите си за новия сезон и как ще изкара почивката, Хантухова разкри следното: „В следващите седмици ще си взема почивка, която обаче няма да е кой знае колко дълга, тъй като скоро трябва да започна подготовка за новия сезон.

Конкретни цели няма да си поставям. Най-важното е да съм здрава. Знаете, че през тази година пропуснах няколко месеца заради контузия. Никога не е лесно да се върнеш към най-добрия си тенис, когато си отсъствал от корта продължително. Затова за мен най-важното е да съм здрава и да мога да играя.

Попитана от репортер на Tennis24.bg дали би участвала в турнира в София и догодина, ако има тази възможност, Хантухова каза следното: „Честно казано надявам се да се класирам за турнира на Женската тенис асоциация (8-те най-добри в света). Знае ли човек какво ще се случи?

Аз съм много възхитена от организацията на турнира в София. Това е един от най-добре организираните турнири в света. Вниманието към нас е огромно, имаме собствени коли, дори собствени съблекални. Имаме всичко, което ние е необходимо. Чувствам се перфектно тук”.

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини