Цвети Пиронкова: Имам шанс срещу Вожняцки



02-11-2012 21:23 | Станко Димов

Имам своите шансове за финал, но ще бъде трудно. Това каза Цветана Пиронкова на пресконференция след загубата от Надя Петрова със 7:5, 1:6. 3:6 в последния двубой от Група „Средец”. Както е известно и българката и рускинята продължават за полуфиналите, където ще срещнат съответно Каролина Вожняцки и Роберта Винчи.

„Определено имах своите шансове срещу Петрова. Взех първия сет, но в началото на втория малко се разконцентрирах. Това помогна на Надя да се съвземе и тя започна да играе страхотно. В третия сет успях да се върна в резултата от 0:3 до 3:3, това беше голям пробив, но не успях да задържа фронта. Тя игра много добре”, започна Пиронкова.

„Чувствам се по-добре и мисля, че с всеки изминал мач започвам да играя по-добре. Вече свикнах с настилката, с атмосферата. Отново искам да поздравя публиката, която ми оказва невероятна подкрепа. Обичам да играя на кортове с много публика, особено когато тя ме подкрепя. За мен това е първият турнир в България, на когото играя пред толкова много хора. Уникално е”, откровена е Пиронкова.

Относно полуфиналния двубой с Вожняцки, Цвети каза следното: „С нея сме играли няколко пъти, винаги правим оспорвани двубои. Тя в момента е в много добра форма, аз също играя добре. Мисля, че имам своите шансове. При всички положения ще бъде трудно”.

Запитана защо не е използвала повече къси топки в двубоя, Цвети отговори така: „Отстрани може би ви изглеждат много привлекателни тези късни топки, аз също много харесвам този удар, но не е толкова лесно да се направи. А и не може винаги да се прави. Това определено е силно оръжие и всеки път, когато мога да приложа къса топка, ще го направя”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ПИРОНКОВА - ПЕТРОВА

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини