Ясни са полуфиналите: Пиронкова срещу Вожняцки



02-11-2012 20:31 | Искрен Минчев

Надя Петрова записа трета поредна победа в група "Средец" от Турнира на шампионките. Тя я реализира срещу най-добрата българка - Цветана Пиронкова след обрат - 5:7, 6:1, 6:3 за около два часа игра в Арена "Армеец" в София.

По този начин рускинята не само се доказа като най-убедителна в групата, но и взе реванш от българката за загубата си от нея в Брюксел на клей през тази година. Все пак напред в надпреварата продължават и двете.

"Това бе най-добрият ми мач до момента тук. Цветана ме затрудни максимално. Желая й успех в полуфиналите.

"Няма лесни противници. Срещу Роберта Винчи ще ми бъде трудно в следващия мач. Тя прави живота на всички ни черен с нейния слайс-бекхенд.

"Оттук нататък имам нужда да си почина максимално добре за утре. Най-важното е да започна срещата успешно," коментира Петрова след мача.

В първия сет Пиронкова стартира отлично. Тя се възползва от поредица грешки на Петрова и реализира пробив за 3:1. За съжаление рускинята запази концентрация и още в следващия гейм успя да го върне.

Ситуацията на корта бе равностойна до 5:5. Тогава Пиронкова успя да си вземе своя сервис-гейм, а в следващия поведе с 40:0 при начален удар на рускинята. Петрова спаси първите две точки с цената на сетбол, но при третата сбърка и вдигна публиката в Арена "Армеец" на крака, тъй като това значеше сет в полза на Пиронкова - 7:5.

Освен всичко българката получи и правото да сервира първа в началото на втория сет. Това обаче не се оказа предимство за нея, а напротив. Петрова стигна до бърз пробив, който след това затвърди - 2:0. Доминацията на рускинята продължи и да реализира втори пробив за 3:0. В този гейм зрителите видяха и страхотно разиграване, което предизвика бурни аплодисменти след края му.

До края на тази част българката така и не успя да се противопостави и отстъпи след 1:6.

В решителния трети сет Петрова сравнително бързо поведе с 3:0, след като реализира пробив. Пиронкова не се предаде и за радост на публиката сравнително лесно върна пробива за 3:2, като при решителната точка рускинята направи двойна грешка. Цвети изправи на крака публиката, успявайки малко след това да изравни резултата - 3:3. А часовникът отброяваше близо два часа игра.

Оттук нататък обаче на корта много по-стабилна бе Петрова, която спечели следващите три гейма, с което и мача - 6:3.

В следващата фаза Петрова ще има трудна задача срещу Роберта Винчи. Италианката има категоричен превес в мачовете между двете - 3:0. За последно те се срещнаха в Маями тази година и Винчи се наложи със 7:5, 6:1 на хард.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини