Тодор Енев: Цвети заслужено е сред най-добрите в света



06-11-2012 00:54 | Искрен Минчев

Като част от екипа на българска федерация по тенис, който за първи път осъществи провеждането на толкова голям и престижен турнир у нас, съм изключително горд и доволен от постигнатите резултати.

Имах за задача да помогна на състезателките в тренировъчния процес, за да влязат в максимална форма. Разбира се, мой приоритет беше Цвети Пиронкова.

Тренирах с нея през цялата седмица и я загрявах преди мачовете й. Играх с почти всичките участнички, но Цвети беше най-всеотдайна и мотивирана не само заради големия залог на турнира, но най-вече заради родната публика.

Мисля, че се представи доста успешно, развиваше играта си с всеки мач. При победата си над Цзе Чжън показа страхотна борбеност и несломим дух. Двубоят й с Надя Петрова беше най-силният, дори тя затрудни най-много бъдещата шампионка.

Умората от този дълъг мач си оказа влияние върху играта й във втория сет срещу Вожняцки и силите не й стигнаха, но като цяло Цвети показа, че има заслужено място сред най-добрите в женския тенис. Тя се старае да подобрява постоянно играта си и се надявам следващата година да спечели титла от голям турнир на WTA.

Надя Петрова още на тренировките ме впечатли със силния си сервис, всичките й удари са много стабилни и добрата й игра на мрежата определено е голям плюс.

На финала надделя с агресивност и разнообразност, докато защитният стил на Вожняцки не беше подходящ за тази бърза настилка. Очаквах повече от Даниела Хантухова, но не беше в добра форма и само срещу Вожняцки като че ли започна да намира правилния си ритъм.

Роберта Винчи се отличаваше с различния си и разнообразен стил, приятно впечатление ми направи и динамичната игра на Мария Кириленко.

Поздравления за публиката, която наистина беше неотлъчно зад Цвети и й помогна много, а също така оценяваше и много точно красивите изпълнения на другите състезателки.

Надявам се догодина да дойдат още повече хора и заедно да превърнем България в отлично място за провеждането и гледането на тенис от най-високо ниво.

Тодор Енев, "7 дни спорт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини