Дел Потро се прицели в място сред Топ 3 в света догодина



11-11-2012 23:05 | Станко Димов

След като спори за участие на заключителния за сезона турнир в Лондон, Хуан Мартин дел Потро си постави за цел година да се намеси още повече в борбата за Топ 3, където в момента са Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер.

„Достигането до полуфинал на този турнир значи много за мен”, коментира снажният аржентинец след двубоя с Новак Джокович, в който той имаше сет и пробив аванс, но в крайна сметка допусна обрат и напусна надпреварата.

„До полуфиналите бяхме аз, Федерер, Джокович и Мъри. Същите четирима бяхме на полуфинал и на Олимпийските игри. Джокович и Мъри пък играха на финал на последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open. Тези играчи достигат до заключителните двубои във всеки голям турнир. Понякога и аз съм част от тях. Това ще бъде и голямото ми предизвикателство за следващия сезон”, каза още аржентинецът.

В интерес на истината през сезона шампионът от US Open 2009 доказа, че има сили да бъде сред лидерите в света. Той победи Джокович в спора за бронзовия медал на Олимпийските игри, а в последните 2 седмици на два пъти се справи и с Роджър Федерер – първо на финала в родния град на Фед – Базел, а след това и в групите на заключителния турнир в Лондон.

„Точни тези двубои ми дават вяра за следващия сезон. Победих Роджър вчера, а днес бях близо да сторя това и с Джокович. В крайна сметка не успях с втория опит, но бях много близо. Може би това ще бъде голямото ми предизвикателство за следващия сезон, моята голяма цел. Да се опитам да се боря с тези момчета във всички турнири от Големия шлем. Те спечелиха всичко от Шлема този сезон – Новак, Рафа, Роджър и Мъри. Искам да бъда част от тази компания през следващия сезон”, категоричен е аржентинецът.

През 2012-а Дел Потро достигна до четвъртфинал в 3 от турнирите от Шлема, а освен това записа 65 победи, което е рекорд за него в тура. Освен бронзовият медал в Лондон, аржентинецът може да се похвали и с 4 титли – Базел, Виена, Ещорил и Марсилия. В края на годината Дел По може да се похвали и с полуфинал на заключителния „Мастърс”.

„Това беше невероятен опит за мен”, сподели аржентинецът. „Залата беше пълна за всеки мач. Играчите обичаме да играем пред пълни трибуни. Забавляваме се, когато видим, че много хора са дошли да ни гледат. Имам страхотни фенове от Аржентина, които бяха дошли в Лондон специално да ме гледат. Това е невероятно. Публиката се отнася отлично с всички играчи. Завършвам годината на добро ниво. Бях сред 4-ата тенисисти, които достигнаха до полуфинал. Това означава много за мен. Доволен съм от показаното през сезона”, каза още аржентинецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини