Федерер: Загубата в Индиън Уелс има и положителни страни26-03-2010 14:52 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер коментира, че може да се намерят и доста позитиви от отпадането му едва в трети кръг на Индиън Уелс. Според него това му е дало допълнително време за тренировки преди надпреварата в Маями.

"Винаги може да извлечеш и нещо позитивно от тази загуба, въпреки че ми беше неприятно от случилото се. От толкова много време съм в играта и знам, че има и такива дни. Това обаче ми даде повече време да тренирам и просто да правя нещата, които искам в момента. Не може вечно да очакваш нещата да се случват както си ги планирал. За мен не е проблем да се настройвам към промените," обясни Роджър.

Световният номер 1 призна, че е напълно готов за битките в Маями.

"Чувствам се добре, още от момента, в който лекарите ми казаха, че всичко с белодробната ми инфекция е преминало. Тренирах много здраво в Индиън Уелс, тук също. Вече съм готов за битките, напълно здрав съм," сподели още швейцарецът.

Федерер разказа и какво му е донесло бащинството, след като от миналото лято заедно със съпругата му Мирак имат 2 близначки.

"Като цели пред мен нищо не се промени. Бях номер 2, когато Мирка беше бременна, но през юли, когато се родиха, вече си бях върнал първото място. Целите ми винаги са били високи - да бъда номер 1, да печеля в Шлема, да триумфирам и тук в Маями. Това няма да се промени," завърши Роджър.

В събота Федерер започва във втори кръг с Николас Лапенти от Еквадор.
Коментари
Други новини