Надал и Налбандян си устроиха зрелищен мач в III кръг



27-03-2010 04:39 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Рафаел Надал започна подобаващо в Маями. Той разби с 6:4, 6:3 Тейлър Дент от САЩ. Така той си устрои страхотен мач в трети кръг с Давид Налбандян, който пък се справи със сърбина Виктор Троицки. Двамата за последно играха миналия сезон в Индиън Уелс и аржентинецът пропусна редица мачболи, преди да загуби срещата.

Надал нямаше много проблеми срещу отлично сервиращия американец. "Изиграх добър мач. Тежко е да играеш с Тейлър, тъй като трудно може да влезеш в ритъм. Имах много мънички шансове при негов сервис и за радост ги използвах. Доволен съм от наглед леката победа с 6:4, 6:3. Срещу такъв опонент е много приятна," обясни Рафа.

Миналата седмица Надал падна на полуфинал в Индиън Уелс от Иван Любичич, а през последния сезон отстъпи в Маями на четвъртфинал от Дел Потро. Испанецът ще се бори за първата си титла от май 2009, когато надви Джокович в Рим. Това са 12 поредни турнира, в които той няма успех.

Два пъти Рафа е губил финали в Маями. През 2005 г. от Федерер и през 2008 г. от Давиденко.

Иначе в другия двубой Давид Налбандян постигна втора победа в надпреварата. Той надви с 2:1 сета Виктор Троицки от Сърбия. Така в трети кръг ни чака повече от интригуващ двубой. Надал и Налбандян са играли официално 3 пъти. 2 победи в по 2 сета има Налбандян. Надал контрира с успеха в Индиън Уелс, а веднъж в статистиката се води и мач, в който Надал записва успех, но Давид не излиза на корта заради травма.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини