Федерер не може да си представи "Ролан Гарос" на друго място



28-03-2010 16:05 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер изрази мнението си относно възможността Откритото първенство по тенис на Франция - "Ролан Гарос", да бъде преместено на друго място.

 

Както е известно преди седмица тази идея сериозно се появи в публичното пространство, като причина за това е фактът, че този турнир от Шлема през последните години сравнително изостава от останалите 3.

 

Все още не е ясно дали "Ролан Гарос" ще бъде преместен на друго място в Париж, или сегашните кортове ще бъдат сериозно обновени. Федерер лично се надява на втория вариант.

 

"Не е толкова лесно да преместиш един турнир. Не мисля, че това ще се случи в моето време, или поне докато съм на корта", коментира Федерер, който миналата година за първи път спечели "Ролан Гарос", побеждавайки на финала шведа Робин Сьодерлинг.

 

"Определено мисля, че винаги има какво да се желае и какво да се обновява. "Ролан Гарос" е изключително посещаван турнир, особено през първата седмица", коментира швейцарският гений.

 

"Разбира се, че е много важно играчите да се чувстват добре. Все пак след двубоите ние разговаряме с медиите и ни трябва място за това. В момента определено е тясно. А и колко по-добре се чувства един тенисист, толкова по-добре ще говори за самия турнир", каза още Федерер.

 

Световният номер 1 е категоричен, че този сезон ще се подготви отлично за турнира, където за пръв път ще защитава титлата си.

 

"Въпреки, че съм шампион, напрежението тази година ще е по-малко. Трябва да защитавам 2000 точки и знам, че няма да ми е никак лесно.

 

Аз обаче обичам подобни предизвикателства. Радвам се, че ще има напрежение върху мен. Може би за първи път ще отида на "Ролан Гарос" с усмивка, защото знам, че вече съм спечелил този турнир", каза в заключение Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини