Григор Димитров продължава да лети, на полуфинал е!



04-01-2013 07:49 | Станко Димов

Григор Димитров достигна своя 4-и полуфинал на ниво АТР! Това стана факт, след като българинът прегази с 6:3, 6:2 Юрген Мелцер и си гарантира място в голямата четворка на турнира в Бризбейн, Австралия.

Гришо стигна веднъж до точка за пробив в първия сет и го реализира, като същевременно спаси и трите опасности за брейк от страна на 31-годишния австриец.

Във втората част Димитров отново излезе напред с пробив, а след това постигна и втори за 5:2 гейма. После хасковлията сервираше за място на полуфинала. Той поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол. Българинът завърши с впечатляващите 17 аса и 84% спечелени точки при вкаран първи сервис.

Това беше втори двубой между двамата, а Димитров записа втори успех. Само преди няколко седмици те се изправиха в първи кръг на турнира в Париж („Мастърс 1000), когато Гришо се наложи отново в 2 сета.

Благодарение на победата Григор се класира за полуфинал, където му предстои двубой срещу стар познайник – Маркос Багдатис.


Двамата са се срещали 2 пъти, като имат по една разменена победа. На турнира на клей в Мюнхен през 2011-а българинът осъществи знаменит обрат – 3:6, 7:6, 6:2. Миналата година те се срещнаха във втори кръг на Уимбълдън, а Гришо се отказа в началото на втория сет, заради неразположение.

За първата ни ракета това е четвърти полуфинал в турнир на АТР, след като миналата година стигна до тази фаза на турнира на трева в „Куинс клъб”, Лондон (трева), и в Бостад (Швеция) и Гщаад (Швейцария) на клей.

Любопитното е, че Григор Димитров и Багдатис не са загубили дори сет от началото на турнира. Те ще определят единият от финалистите в турнира в събота сутринта. Точният час на двубоят ще стане ясен днес по обяд българско време, когато бъде публикувана програмата.  Ясно е само, че двубоят ще бъде на тв корт и със сигурност ще може да бъде наблюдаван онлайн. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини