Димитър Господинов обяви състава на България за Купа „Дейвис”



03-01-2013 22:12 | Станко Димов

Григор Димитров, Александър Лазов и Димитър Кузманов ще бъдат първите три ракети на България за Купа „Дейвис”. Това обяви новият капитан на тима ни Димитър Господинов. Бащата на Гришо разкри също, че негов помощник пък ще бъде Тодор Енев, който до миналата година бе участник с 33 срещи за България в продължение на 14 години.

България посреща Финландия в двубоя от втора група на Евро-африканската зона за Купа „Дейвис” в началото на февруари, а двубоите ще се проведат в столичната зала „София”. Билетите за срещите вече са в продажба.

Димитър Господинов наследи на поста капитан на България Огнян Илиев, който се оттегли, след като изкачи отбора от Трета във Втора група през май миналата година. Бащата на Гришо пък бе за кратко начело на националните ни тенисисти за мача срещу Латвия от 10 до 12 юли 2009 година в Пловдив.

„За момента само три имена са сигурни за лагера, който ще се проведе от 26 до 31 януари – Григор Димитров, Александър Лазов и Димитър Кузманов. В процес на договорка съм с четвъртия ни тенисист. Трябва да направя очна договорка с двама състезатели. Надявам се и Гришо да успее да бъде на целия ни лагер, но най-важното е да бъде здрав за мачовете”, обяви за „Гонг” Димитър Господинов.

Тодор Енев ще бъде мой помощник. Не е тайна за никого, че той винаги е бил най-близо до Купа „Дейвис”, с най-много изиграни мачове, с най-много битки. Ще разчитам изцяло на него! Други нови имена освен Александър Лазов в отбора няма да има. За Сашко това ще бъде дебют. Съжалявам, че не мога все още да използвам Димитър Кутровски заради това, че все още изтърпява наказанието си, но след месец май и той ще бъде на лице”.

Относно съперника ни той коментира: „Отборът на Финландия е много сериозен противник. Бих казал дори, че е фаворит, ако Ярко Ниеминен участва. Ако успеем да победим финландците в България, имаме много големи шансове да се изкачим в по-горна група. Наистина се надявам да имаме сериозна публика в София, тя наистина е най-голямата подкрепа!

Григор обича България и винаги е искал да играе пред родна публика. Бих приканил всички любители на тениса, ако имат възможност от 1 до 3 февруари да присъстват на срещите ни защото това ще бъде голяма помощ за нашия отбор!”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини