Елена Веснина спечели първа титла в кариерата си



12-01-2013 10:37 | Станко Димов

Рускинята Елена Веснина спечели първа титла в кариерата си, след като в събота победи с 2:0 сета Мона Бартел на финала на турнира в Хобарт.

Световната №68 Веснина, която до този момент имаше 6 загуби в предишните си финали в WTA, се наложи над деветата в схемата Бартел с 6:3, 6:4 в двубой, в който двете си размениха 7 пробива.

Все пак Веснина демонстрира по-стабилен начален удар и спечели 78% от разиграванията след първи сервис. По пътя към титлата по-рано през седмицата Веснина победи Ярослава Шведова и Слоун Стивънс.

„Да ви кажа честно в момента искам да заплача. Толкова съм щастлива, че спечелих финала. Като цяло съм мисля, че играх добре през цялата седмица и няма от какво да бъда недоволна. Не бях под напрежение, по време на двубоя си повтарях, че това е моето време и просто трябва да запазя концентрация”, сподели рускинята след двубоя.

Турнирът в Хобарт е от категорията „Интернешънъл” и е награден фонд $235 000. Той е един от двата последните турнири, служещи за генерална репетиция преди Australian Open, който започва в понеделник.

В Мелбърн Веснина ще играе в първи кръг срещу Каролин Гарсия (Франция), а Бартел, която е поставена под №32, ще има за съперник Ксения Первак (Казахстан).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини