Алмагро спечели испански дуел, очаква Янович



16-01-2013 08:48 | Станко Димов

Николас Алмагро достигна до трети кръг на Australian Open, след като се наложи с 6:4, 6:1, 6:2 над сънародника си Даниел Химено-Травер. Това беше шести сблъсък между двамата клей-корт специалисти, а поставеният под №10 в схемата Алмагро записа четвърти успях над този съперник.

Двубоят между двамата испанци започна много равностойно, като Химено-Травер нанесе първи удар по съперника и още в първите геймове поведе с пробив. С течение на мача обаче Алмагро започна да играе все по-агресивно и не само изравни резултата, но успя да вземе и сета с 6:4, записвайки два пъти повече печеливши удари от своя опонент.

През втората част Химено-Травер получи контузия в крака и опитен състезател като Алмагро моментално се възползва, записвайки преднина от 5:0 гейма. При този резултат Химено-Травер поиска и медицински таймаут, а след връщането си на корта успя да вземе гейм, колкото да избегне унизителното 6:0.

Набрал веднъж сериозна скорост Алмагро не изпусна водачеството до края на срещата.

В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу едно от откритията в мъжкия тенис през последните месеци – Йежи Янович. Високият поляк бе на косъм от отпадане, след като изоставаше с 0:2 сета в двубоя си със Сомдев Деварман (Индия). В крайна сметка обаче Янович успя да изравни сетовете, а със 7:5 в решителната последна част си заслужи място в следващия кръг.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ДЕНЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини