Надал ще бъде уязвим в първите седмици, смята Мъри



05-02-2013 16:09 | Станко Димов

Рафаел Надал ще бъде уязвим в първите си няколко седмици или месеци след завръщането си на корта. Това мнение изказа шампионът от US Open 2012 Анди Мъри. Според британецът дългото отсъствие на Рафа от кортовете няма как да не окаже негативно влияние върху представянето му.

„Мисля, че в първите няколко седмици Надал ще бъде уязвим. Съперниците му на корта ще знаят, че той не е играл отдавна и сега е моментът да бъде победен. Нещата обаче могат да се променят много бързо. Ако Надал успее да спечели един или два турнира след завръщането си, то тогава страхът у съперниците му ще се върне с пълна сила”, коментира Мъри.

Както е известно Надал ще се върне на корта официално във вторник вечер, когато с Хуан Монако ще изиграе двубой на двойки от турнира в Чили (VTR Open, ATR 250). В сряда вечер пък Рафа ще изиграе и първия си двубой на сингъл от повече от 7 месеца насам.

Иначе самият Мъри изрази надежда, че тази година ще се представи успешно в сезона на клей, по специално на „Ролан Гарос”. Британецът никога не е достигал до финал в Париж, но не вижда причина да не разчупи каръка тази година.

„Следващата ми голяма цел ще бъде „Ролан Гарос”. Честно казано чувствам, че мога да спечеля този турнир. Няма да участвам за Купа „Дейвис” точно поради тази причина. Искам да отида в Париж максимално подготвен за French Open”, каза Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини