Топ 10 на най-любопитните прекъсвания по време на мач



08-02-2013 22:54 | Николай Драганов

От прострелян зрител по време на мач, през ексхибиционисти, катерици, мишки и други животинки, та чак до загубило живота си на корта врабче. Кои са десетте най-странни прекъсвания на тенис двубои?

 

- Анди Мъри и перото. По време на тайбрека на втория сет във финала на на тазгодишния Australian Open, при резултат 2:2 сета, Анди Мъри прекъсна изпълнението на втория си сервис, разконцентриран от малко бяло перо, което летеше пред него. След като го премахна, Мъри сгреши и допусна двойна грешка, а сетът бе изгубен със 7:3 точки. Малко по-късно и самият мач. Тази наглед малка загуба на концентрация може да се посочи като повратна точка, а на пресконференцията след двубоя, Мъри призна: "Помислих, че е добра идея да го премахна... може би не беше." ; target="_blank">(ВИДЕО)

 

- Тенис хулиган на "Ролан Гарос". Преследван от кошмара "Рафаел Надал" в няколко поредни издания, Роджър Федерер най-после бе на крачка от мечтан триумф на Откритото първенство на Франция през 2009-та година. Негов съперник бе Робин Сьодерлинг от Швеция, но един испанец все пак успя да остави своя отпечатък върху двубоя. Мъж, облечен в червено и носещ знаме на Барселона, нахлу на корта, успя да се добере до Федерер, да потанцува пред него, след което се опита да му сложи знамето и шапка на главата. В типичния си стил, Федерер намести лентата на косата си, а малко след това изравни рекорда на Пийт Сампрас от 14 титли от Големия шлем. При това с мечтан триумф на единствения турнир, който до тогава не бе печелил. ; target="_blank">(ВИДЕО)

 

- Бой на трибуните в Ню Йорк. По време на двубоя от третия кръг на US Open 2010, Новак Джокович внезапно бе разконцентриран от нещо, случващо се на трибуните на "Артър Аш". Три души се биеха на трибуните и бяха изведени от стадиона и завинаги лишени от правото да посещават турнира. ; target="_blank">(ВИДЕО)

 

- Смъртоносният сервис на Джейми Мъри. "Надявам се, че не го е направил нарочно!", коментира Анди Мъри новината, че брат му е убил малко врабче. Тренировката на Джейми Мъри бива прекъсната, след като негов удар сваля на земята и убива ниско летящо врабче. Това не е първият случай, когато подобно нещо се случва в Австралия. През 2002-а година, в мач на двойки, птица се изправи фатално на пътя на форхенда на Микаел Лодра. ;>(ВИДЕО)

 

- Ексхибиционизъм на Централния корт. Най-веселата част от финала на Уимбълдън 1996 между Ричард Крайчек и Маливай Вашингтон сякаш се случи още преди да бъде разиграна и една точка. Двамата атлети бяха застанали за снимка в центъра на корта, когато внезапно обективите се изместиха към гола жена, която нахлу на тревата. Идентифицираната като 23-годишната Мелиса Джонсън далеч не е единствената, която си е позволявала подобна дързост, особено на английска земя. Мачове на Анна Курникова през 2002-ра и на Мария Шарапова през 2006-та, също бяха прекъсвани от голи "фенове" на играта (или не съвсем), на двете руски красавици. ; target="_blank">(ВИДЕО)

 

- Мишка в къщата. По време на Уимбълдън 1998, не човек, а мишка се оказа в центъра на прекъсване по време на двубоя между Евгений Кафелников и Марк Филипусис. Двамата трябваше да прекъснат игра за кратко, след като гризачът се поразходи по корта. За негово щастие, мишлето успя да избегне сервисите на Филипусис и не последва съдбата на врабчето на Джейми Мъри.

- Стрелба на US Open.
Съдиите едва убеждават Джон МакЕнроу и неговия съперник да се върнат на корта през 1977-ма година, след като има сериозно съмнение за стрелба на трибуните. Зрител наистина се оказва прострелян в бедрото, а полицията стига до предложението, че по някакъв начин той е бил поразен от заблуден куршум, дошъл от улиците на "Куинс".

 

- Вятърът и пластмасовата чаша. По време на финала на US Open през 2009-та година, типичният ветровит "Артър Аш" тъкмо бе свидетел на поредното запомнящо се представяне на Роджър Федерер, който бе устремен към своята шеста титла от Откритото първенство на САЩ. Поне докато не се намеси вятърът. Полетяла пластмасова чаша доведе до сигнал за мрежа в момент, когато Федерер изглеждаше, че печели точката. Тя бе преиграна, швейцарецът я загуби, а малко след това бе пробит и загуби втория сет. Загубен бе и двубоят, а Хуан Мартин дел Потро спечели първата си и засега единствена титла от Големия шлем.

 

Прекрасното лятно английско време. В предишни години този инцидент нямаше да бъде възможен, но благодарение на новия покрив на Централния корт на "Уимбълдън", станахме свидетели на начина, по който Забине Лизицки "изскочи от кожата си", стрестната от страхотния гръм, който разтърси All England Club по време на буря в Лондон. "Беше много странно да играем на трева, в една затворена зала, докато навън се разразява ужасна буря", обясни Лизицки след победата си над Марион Бартоли на четвърфиналите през 2011-та година. ; target="_blank">(ВИДЕО)

 

- Катерицата Кирил. През 2012-та година двубоят на US Open между Жулиен Бенето и Оливие Рокус многократно бе прекъсван заради непримирима катерица, по-късно кръстена "Кирил", която няколко пъти излезе на корта. Бенето опита да я сплаши, търкаляйки към нея топки, но без особен успех. След като на няколко пъти превзе пространството пред мрежата, Кирил най-после окончателно напусна корта под аплодисментите на публиката. ;>(ВИДЕО)

 

Richard Wilson, thetennisspace.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини