Шампионски старт за Новак Джокович в Дубай



26-02-2013 18:33 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се завърна на корта с победа, надигравайки своя сънародник Виктор Троицки с 2:0 сета (6:1, 6:4) за малко над един час в първия си мач на сингъл в календара на ATP от Australian Open насам.

От Мелбърн насам, Ноле бе изиграл един двубой за Купа "Дейвис", а вчера заедно със своя брат допусна загуба в първи кръг в надпреварата на двойки. Джокович проби за 2:0 още на старта, а при 4:1 го направи отново и логично поведе с 1:0 след само 22 минути игра.

Втората част бе малко по-оспорвана, макар отново да започна с пробив в полза на Ноле за 2:1 гейма. При 4:3 обаче Троицки съумя да се възползва от първата си точка за пробив и изравни. Само секунди по-късно, Ноле отново натисна газта и осъществи втори пробив, а малко по-късно затвори мача.

Това бе 13-та поредна победа за Ноле над неговия добър приятел и сънародник, който има един успех в първия им мач през далечната 2007-ма година. Следващият съперник на Джокович е 24-годишният Роберто Батиста Агут (№55), надиграл с 6:2, 7:5 Давид Гофен. Двамата не са се срещали до този момент.

 

Джокович е трикратен шампион от Дубай, след като спечели трофея в три последователни години - през 2009-та, 2010-та и 2011-та година. През миналата той отстъпи на полуфинал на Анди Мъри, а с титла се поздрави Роджър Федерер.

 

В друг много интересен двубой завършил малко по-рано днес на Централния корт в Дубай, Хуан Мартин дел Потро стигна до трудна победа с 2:1 над Маркос Багдатис. Аржентинецът се добра до победата след 4:6, 6:4, 7:6(4) в отделните части, като спаси три мачбола в третия сет. Следващият съперник на Дел Потро е индиецът Сомдев Деварман, който надигра Игор Куницин с 6:1, 6:4.

Първата част бе повече от равностойна, като за девет гейма никой от двамата не стигна до точки за пробив. Кипърецът обаче се добра до две такива с цената на сетбол при 15:40, реализира още първата и поведе с 1:0. Точно една възможност успешно реализирана имаше и във втория сет, но този път на сметката на Дел Потро за 3:2, а до края аржентинецът нямаше проблеми да изравни за 1:1. Първи до пробив в решителния трети сет стигна Багдатис, който проби за 3:1 в своя полза, но при 2:4 Дел Потро му "върна жеста", намали за 3:4, а малко след това изравни.

 

Кипърецът пропиля страхотна възможност в десетия гейм, когато при резултата 5:4 в своя полза стигна до преднина от 15:40 в подаването на противника, а после и до още един мачбол, но така и не успя да затвори двубоя. Логично се стигна до тайбрек, в който Багдатис сгреши три пъти, Дел Потро само два и се поздрави с успеха за точно два часа и половина игра.

 

Никакви проблеми нямаше Томаш Бердих, който за по-малко от час надигра американецът Раджив Рам с 6:1, 6:3. Следващият съперник на чеха е Тобиас Камке от Германия, надиграл Михаил Кукушкин с 4:6, 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини