Винъс Уилямс на прага на нов рекорд



03-04-2010 14:52 | Станко Димов

Изминаха 9 години, когато за последно Винъс Уилямс игра финал на турнира в Маями. В спор за титлата американката ще срещне стара познайница - Ким Клайстерс. До момента двете имат 11 мача, а балансът е леко в полза на Уилямс - 6:5 победи.

 

За последно Уилямс и Клайстерс се изправиха една срещу друга миналата година на US Open. След като си размениха по един сет взет на нула, белгийката се наложи в мача, а в последствие триумфира и в турнира.

 

"Спомням си отлично последния ни мач. Той меко казано бе странен, като и двете не показахме най-доброто от себе си. Ако Винъс намери формата си наистина е много трудно да бъде спряна", коментира Клайстерс.

 

На полуфиналите Ким победи с 2:1 сета Жустин Енен в един луд мач, а Винъс Уилямс пречупи Марион Бартоли, за да продължи пътя си към 4-а титла от турнира след 1998, 1999, 2001 години.

 

"Моята цел бе да се класирам за финала. Това обаче не е всичко. Остава ми само една крачка към титлата и съм готова на всичко, за да я извървя", коментира Уилямс.

 

В момента по-голямата от сестрите Уилямс се намира в смазваща форма. Тя спечели последните си 15 мача, което и донесе титлите в Акапулко и Дубай. Освен това от началото на годината Винъс има едва една загуба, на полуфинала на Australian Open.

 

Ако спечели и днешния мач американката ще изравни постижението си 2002 година, когато спечели последователно 3 турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини