Азаренка подкрепи Надал в тезата за твърдите кортове



15-03-2013 18:03 | Станко Димов

Твърдите кортове вече имат втори сериозен противник. Много сериозна подкрепа към тезата на Рафаел Надал изказа шампионката от Australian Open Виктория Азаренка. Белорускинята също е на мнение, че този вид настилка е най-опасна за здравето на играчите, нещо, за което Надал сигнализира от години насам.

Любопитното е, че именно на твърда настилка Азаренка е записала най-значимите си победи в тениса, но въпреки това не пести критика към този вид настилка.

„Не знам какво е процентовото съотношение с червената и тревната настилка, но мисля, че трябва да се направят някои корекции към твърдите кортове. Където и да отидете, твърдите кортове са различни. Освен това смятам, че самата игра тенис става много по-физически спорт, заради многобройните турнири на хард корт.

Сигурна съм, че през следващите няколко месеца, или през следващата година, ще видим някакви корекции. Като играч аз съм отворена във всеки един момент да помогна с мнение и да видим какво можем да направим”, коментира Азаренка.

От началото на годината Вика е записала участие в 4 турнира, всичките на твърда настилка. Първият бе в Бризбейн, където тя се отказа преди полуфиналния си двубой със Серина Уилямс заради контузия. След това спечели Australian Open и в Доха, преди да се откаже, отново заради контузия, преди четвъртфиналния си сблъсък с Каролина Вожняцки в Индиан Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини