Шарапова надви Кириленко по пътя към финала и №2 в света



16-03-2013 10:52 | Николай Драганов

Мария Шарапова се класира за финал на турнира в Индиан Уелс, след като надигра с 6:4, 6:3 своята сънародничка от Русия Мария Кириленко.

 

Благодарение на този успех и ранното отказване от надпреварата на миналогодишната шампионка Виктория Азаренка, Маша ще се изкачи до №2 в световната ранглиста след подновяването й.

 

Нейна съперничка на финала ще бъде Каролина Вожняцки, която се справи с финалистката от миналата година Ангелик Кербер след прекрасен обрат - 2:6, 6:4, 7:5.

 

Още в първия сет Кириленко изостана с 0:40 в своето подаване, но някак успя да го измъкне. Шарапова набързо израви и отново се добра до две точки за пробив, като втората бе реализирана. До края на сета двете размениха общо 9 точки за пробив, като Кириленко имаше своите шансове, но така или иначе нови пропуквания при сервиращите нямаше и частта завърши с 6:4 в полза на световната №3.

 

Втората част вървеше равностойно до резултат 3:3 със само една точка за пробив пред Шарапова в първия гейм. Тя проби в седмия гейм, затвърди спокойно, а секунди след това осъществи и втори пробив, с което затвори мача в своя полза.

 

Далеч по-голяма драма имаше в мача между Вожняцки и Кербер. Бившата №1 започна ужасно и допусна два пробива за изоставане от 0:4 гейма, върна единия за 2:4, но веднага след това отново бе пробива. Сервирайки за първата част, Кербер пропиля пет сетбола и отрази една точка за пробив, преди все пак да го затвори след 37 минути.

 

Лошата серия на Каролина продължи на старта на втория сет, когато тя отново допусна пробив. Той бе върнат за 2:2, а ключов се оказа изключително дългия седми гейм, в който Вожняцки спаси цели пет брейкбола. При 5:4 в своя полза тя осъществи много ценен пробив, с което изравни резултата в сетовете.

 

Решителната трета част се превърна в триумф на посрещащите, като от 12 изиграни гейма за крайното 7:5, цели седем 7 бяха спечели чрез пробиви. В крайна сметка датчанката осъществи четвърти в своя полза точно преди мача да влезе в тайбрек и се класира на финал след над 2 часа и 30 минути на корта.

 

До този момент Шарапова и Вожняцки са срещали 6 пъти, като рускинята води с 4-2 победи. Маша е носителка на трофея от Индиан Уелс през 2006-та година, докато Вожняцки триумфира през 2011-та. Двете имат една среща в Индиан Уелс - именно през 2011-та година на полуфинал, когато датчанката печели убедително с 6:2, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини