ВИДЕО: Григор призна, че мечтае за финал срещу Федерер



16-03-2013 12:21 | Николай Драганов

Григор Димитров бе поканен от официалния сайт на ATP да сподели своето мнение за Роджър Федерер. В специално видео от рубриката "Uncovered" Гришо призна, че мечтае за финален двубой срещу швейцареца, когото счита за "най-великият играч в историята".

 

Голямата гордост на българския тенис вече имаше шанса да се срещне на корта с Новак Джокович, Анди Мъри, Рафаел Надал и други играчи от Топ 10, но все още му липсва двубой срещу детския му идол - Роджър Федерер.

 

В клипчето, посветено на величието на носителя на 17 титли от Големия шлем, което прави ретроспекция назад към първата титла на Роджър и днешните му позиции в тура, Димитров разказва повече за уважението си към него.

 

"Той е един от най-великите посланици на нашия спорт по света и лично за мен - най-великият играч в историята на тениса", започна Гришо, потърсен за коментар като част от "младото поколение, което трябва да наследи Федерер". 

 

"Моята голяма мечта е да го срещна на финал и искрено се надявам, че това ще се случи поне веднъж. Не мисля, че съществуват достатъчно думи, за да бъде описан Роджър Федерер", добавя Димитров.

 

Самият Роджър споделя в интервюто, че не за първи път ще му се налага да опровергава критиците, които предсказват край на славните му дни.

 

"След раждането на моите дъщери и спечелването на "Ролан Гарос", след като навърших 30 години всички започнаха да говорят, че от тук-нататък няма какво повече да постигна и ще започна да вървя надолу, но аз им доказах, че все пак има и друг вариант."

 

Според него най-важният и мотивиращ фактор е да изпитваш удоволствие от това, което правиш. Цялото изказване на Федерер и думите на Гришо по негов адрес можете да видите и в самото видео:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини