Ферер и Хаас ще спорят за място на финал в Маями



28-03-2013 08:13 | Николай Драганов

Световният №5 Давид Ферер записа трудна победа с 4:6, 6:3, 6:0 над Юрген Мелцер в Маями и се класира за полуфинал в надпреварата. В пряка битка за място на финала, в петък испанецът ще се изправи срещу неостаряваща германска сензация Томи Хаас, който от своя страна надигра Жил Симон с категоричното 6:3, 6:1.

Давид Ферер имаше сериозни трудности в първия сет на мача, когато двама допуснаха общо 5 пробива, но испанецът го стори веднъж повече и изостана в резултата след 6:4 за Мелцер.

Във втората част Ферер подобри представянето си на начален удар, изгуби веднъж и спечели два пъти подаването на съперника и изравни след 6:3. В третия най-после испанецът показа, че е далеч по-класния тенисист, като даде само три точки на съперника от свой сервис, а за сметка на това на свой ред го проби три пъти, гарантирайки си място на полуфинал.

Още по-категоричен бе кошмарът на Новак Джокович - 34-годишният Томи Хаас, който точно за 64 минути се справи с 13-тия в света Жил Симон. Двамата не допуснаха дори точка за пробив в първите 7 гейма на първия сет, но германецът се възползва отлично от първата такава в осмия и дръпна с 5:3, а малко след това подпечата преднината от един сет.

Втората част Хаас бе още по-категоричен, потегли с два пробива, затвърдени за 4:0, а при 5:1 в своя ползва проби за трети път и се класира на полуфинал в Маями. До този момент Давид Ферер и Томи Хаас са се срещали два пъти, като испанецът води с 2:0 победи.

Първата им среща е на "Мастърс 1000" турнира в Париж през далечната 2005, когато Ферер печели с 6:2, 6:7(3), 6:3. Вторият и последен засега сблъсък е през 2008-ма в Дубай, когат испанецът печели с 6:3, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини