Анди Мъри на финал в Маями, все по-близо е до №2



30-03-2013 03:20

Анди Мъри се класира за финала на "Мастърс 1000" в Маями. Това стана след обрат 6:7(3), 6:1, 6:2 над Ришар Гаске. Ако шотландецът спечели и битката за титлата, то той ще изпревари Роджър Федерер като №2 в световната ранглиста.

Интересно е да се отбележи, че това е и първата победа на Мъри над Гаске в трисетов двубой. Досега Мъри имаше 4 победи над Гаске в турнири от Големия шлем, но 3 загуби в турнири, в които се играе 2 от 3 сета.

Първият сет бе изпълнен с драма и обрати. Французинът започна по-добре и поведе с 3:0, след като първи стигна до пробив в подаването на съперника. Мъри обаче не се притесни и с лекота успя да върне пробива и да изравни за 3:3.

Шотландецът тотално се преобрази на корта и започна да доминира на корта. Това му позволи да пробие за втори път и при 5:4 да сервира за първия сет. При този резултат обаче той изигра много слаб сервис гейм и след куп грешки, включително и двойна, Гаске стигна до 5:5.

Логично се стигна до тайбрек. В него французинът започна много убедително и дръпна с 4:1 точки. В крайна сметка тази преднина се оказа достатъчна за него и той затвори след 7:3 точки за 54 минути игра.

Мъри не се притесни от случилото се и демонстрира доста по-стабилна игра във втория сет. Той успя да пробие за 3:1 след чудесен гейм, в който и двамата показаха някои впечатляващи изпълнения. Оттук до края на сета Мъри се разигра и не остави никакви шансове на съперника - 6:1.

Гаске, който още преди турнира се оплакваше от травма в глезена, повика в почивката между сетовете физиотерапевт на корта.

На старта на третата част двамата си размениха няколко пробива. Първо Мъри взе подаването на съперника, но изненадващо изигра много слаб сервис-гейм и резултатът бе изравнен - 1:1. Шотландският боец не се притесни и продължи серията от пробиви за 2:1 след няколко прекрасни ретура.

До края на двубоя Мъри нямаше особени затруднения и затвори с 6:2.

Във финала Мъри ще спори с Давид Ферер. До момента той води с 6:5 в преките сблъсъци с испанеца. Трябва да се отбележи, че 4 от тези 5 победи за Ферер са на любимата му клей настилка, включително на миналогодишния "Ролан Гарос".

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини